Techaest Hair Transplant

Tech Estetik Saç Ekim Merkezi

Saç ekimi merkezimizde 10 yılı aşkın tecrübemiz, üst düzey uzman kadromuz ve modern teknolojimiz ile dünyanın dört bir köşesinden hastalara hizmet sunmaktayız.

14
2050
8
35
Saçta SF Tekniği Tedavisi - Techaest

Saçta SF Tekniği Tedavisi

Kaş ekimi operasyonu FUE saç ekimi mantığı ile gerçekleştirilir.

Saçta SF Tekniği Tedavisi saç köklerinde güçsüzleşme, cansızlaşma, incelme ve dökülmenin önlenmesi için uygulanan medikal bir yöntemdir. Tedavide kullanılan hücreler, kişinin kendi vücudundaki organ ve dokulardan elde edilir. Saç tedavisi için en çok yağ dokuları tercih edilirken kemik iliği, göbek kordonu, kan dokusu ve bebek dişleri hücre temin etmek için en sık tercih edilen bölgeler arasındadır. Yağ dokunun en çok tercih edilmesinin nedeni; bu dokunun mezenkimal kök hücre yani vücuttaki en zengin doku olmasıdır. İşlemde kendi yağ dokunuz kullanıldığı için yan etkisi yoktur.

Saç için SF Tekniği tedavisinde amaç dökülmeyi durdurmak değil, zayıflayan saç köklerini kök hücre nakli ile güçlendirip canlanmalarını sağlamaktır. Bu tedavi, saç ekimi operasyonundan hemen önce yapıldığında ekilen greftlerin hızlı ve sağlıklı bir biçimde çıkmasını destek ve zemin sağlamaktadır.

Günümüzde, özellikle çevre kirliliğinden ve sağlıksız beslenme ile birlikte oluşan vitamin eksikliğinden dolayı saç kökleri zayıflıyor. Sağlıksız, cılız ve mat saçlar tedavi edilmezlerse dökülmelere ve ilerleyen dönemlerde kalıcı kelliğe dahi neden olabiliyor. Doğal yöntem olarak saça uygulanan SF Tekniği tedavileri ile güçsüzleşen saçlar yeniden canlandırılıyor. Tedaviden kısa bir süre sonra saçlar canlanır, gürleşir, parlar ve daha güçlenir. Kök hücre tedavisi sonrasında saç köklerinin güçlenmesi ile birlikte saç dökülmesi azalıp, ilerleyen dönemlerde olabilecek dökülmeler de engellenmiş olur.

Saç Dökülmesi Sebepleri

Saç kökleri genetik sebepler, stres, çevresel faktörler, sağlıksız beslenme, hastalıklar, yaşlanma gibi nedenlerden ötürü zayıflar. Güçsüzleşen saç kökleri incelir, tutunamaz ve dökülerek seyrelmeler başlar. Özellikle erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılan hormonal saç dökülmesi medikal yöntemler ile tedavi edilebilir.

Saç dökülmesi erkeklerde şakak bölgesinde görülürken, kadınlarda ise tepe bölgesinde saç kaybı ile başlar.

Saç dökülmesi hastalıklar sonucunda oluşabildiği gibi, çeşitli hastalıkların belirtileri olarak da görülebilir. Anemi, polikistik over sendromu, tiroit, B vitamini ve protein eksikliği saç dökülmesine neden olan hastalıkların başında gelir. Bu nedenle saç dökülmesi yaşamaya başladığınızda genetik ve çevresel nedenlerin dışında, bir hastalık nedeni olabileceğini de unutmayın. Saçta seyrelme ve dökülme başlaması, saç köklerinin öldüğünün belirtisidir ve tedavi edilmez ise geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir.

Saç dökülmesini önlemek için öncelikle dökülmenizin nedenini doğru tespit etmeniz gerekiyor. Bunun için öncelikle bir dermatoloji uzmanına başvurup gerekli tahlil ve tetkikleri yaptırmalısınız. Yapılan analizler sonucunda saç dökülmenizin asıl nedeni tespit edilir ve gerekli tedaviye başlanır. Saç ekimi, FUE, GOLD FUE, saç mezoterapisi, PRP ve SF Tekniği tedavisi saç dökülmesinde kalıcı ve etkili tedaviler arasındadır.

SF Tekniği tedavisi nedir?

Saça SF Tekniği tedavisi; saç köklerinin güçlendirilmesi, saç dökülmesinin durdurulması, gür ve sağlıklı saçlara sahip olunması için uygulanan medikal tedavi yöntemlerindendir. Bu tedavinin, kişinin kendi yağ dokusundan elde edilen mezenkimal kök hücreden zengin hücreler kullanıldığı için herhangi bir zararı yoktur. Yağ dokusundan elde edilen bu zengin hücreler kendi kendini çoğaltması, yenilemesi ve bulunduğu ortamda farklılaşma özelliği nedeni ile saç dökülmesinin önlenmesinde kullanılan yöntemlerdendir. Bu noktada kök hücre tedavisi saç köklerinin doğal yollarla güçlendirilmesi olarak da tanımlanabilir.

SF Tekniği tedavisi nasıl uygulanır?

SF Tekniği tedavisi yaptırmaya karar verdikten sonra öncelikle doğru saç ekim merkezi ve plastik cerrahı seçmeniz gerekiyor. Tedavi işleminin ilk aşaması, plastik cerrahın ya da saç ekim uzmanının kişinin kendi vücudundaki bir bölgeden belirli bir miktar yağ doku alınmasıdır. Alınan bu doku örneklerinin içerisindeki yağlar laboratuvar ortamında özel cihazlar ile işlemden geçirilerek hücreler ayrıştırılır. Daha sonra enjekte edilecek saç derisine lokalanestezi uygulanır ve hücreler saç diplerine enjekte edilir. Hücreler enjekte edildikleri deriye tutunur ve buradaki saç köklerini uyarır. Onarılan saç kökleri ise canlanarak dökülmeyi keser, parlar ve gürleşir.

Bazı saç ekim merkezlerinde ya da hastanelerde alınan doku hücrelerinin ayrıştırılması 1 ila 3 haftayı bulabilmektedir. Bunun nedeni merkezde kök hücre teknolojisi bulunan ayrıştırıcı cihazların olmaması ve hücrelerin çıkartılmasında başka yerlerdeki laboratuvarların kullanılıyor olmasıdır.

Tedaviden yaklaşık 1 – 1,5 ay sonra hücreler çalışmaya başlar. Tedavinin etkisini tam olarak göstermesi 3 ayı bulabilir. Hücreler kendilerini düzenli olarak yenileyip onardıkları için saç kökleri de düzenli olarak onarılacaktır.

SF Tekniği tedavisi saç dökülmesini önlemede etkili midir?

Saça yapılan SF Tekniği tedavilerinde amaç saç köklerini güçlendirmek ve çok daha sağlıklı hale getirmektir. Hormonal nedenlerden kaynaklanan saç dökülmelerini ve kelliği bu tedavi ile önlemek mümkün değildir. Yoğun saç dökülmesinin yaşandığı bu durumlarda dökülme durdurulamaz ancak azaltılabilir.

İlaç kullanımı, çevresel faktörler, stres, yetersiz vitamin alımı gibi dış etkenlere bağlı olarak görülen saç dökülmeleri ise SF Tekniği tedavisi ile önlenebilir. Bu gibi dökülmeler kalıcı olmadığı ve saç köklerinin zayıflaması sonucunda oluşur. Saça uygulanan SF Tekniği tedavisi ile saç kökleri güçlendirilir ve dökülme engellenebilir.

Bizimle Her Zaman WhatsApp Üzerinden İletişime Geçebilirsiniz

Sıkça Sorulan Sorular

Saç Ekiminde Sıkça Sorulan Sorular

Saç ekimi yaptırmak isteyen kadın-erkek herkesin kafasında bu operasyonla ilgili bazı soru işaretleri vardır. Ekim öncesinden başlayarak nasıl bir süreçten geçeceği konusunda birçok insan endişeli. Sonuçta tüm hayatımızı etkileyecek radikal bir karar olması kafamızda birçok cevapsız soruyu da beraberinde getiriyor. İşte sizin için saç ekimi ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları:

Saç ekiminde başarı oranı nedir?
Steril bir ortamda, doğru ekipmanlar ve uzman doktorlarla yapıldığı ve doktorun tavsiyelerine uyulduğu sürece saç ekim operasyonlarında başarı oranı oldukça yüksektir.
Saç ekimi kimlere yapılabilir?
Kalıcı saç dökülmesi yaşayan, belirgin seyreklik ve açıklıklara sahip olan ve donör bölgesinde yeteri kadar saç bulunan erkek ya da kadın herkese saç ekimi yapılabilmektedir.
Saç Ekimini Kimler Yapmalıdır?
Saç ekimi konusunda eğitim almış uzman sağlık personelleri tarafından yapılmalıdır.
Saç Ekimi Nerede Hangi Şartlarda Yapılır?
Saç ekimi cerrahi bir işlemdir ve oluşabilecek komplikasyonlara karşı hastane ortamında yapılmalıdır.
Saç Ekimi İçin Uygun Olup Olmadığımı Nasıl Anlayabilirim?
Görüşme sırasında; saç analizi, dökülme tipi, verici alan kontrolleri ekip tarafından yapılacak ve uygun olmadığınıza karar verilecektir. Ense bölgesinde sağlıklı saça sahip olan kişilerin saç ektirmemesi için hiçbir neden yoktur.
Saç ekimi operasyonu ne kadar sürmektedir?
Saç ekimi operasyonlarının süresi ekim yapılacak saç teli sayısı ile ilişkili olmakla birlikte ortalama bir saç ekim operasyonunu 4 ile 8 saat arasında sürebilmektedir. Bu süreç içerisinde istenildiği ya da gerek görüldüğü takdirde operasyona ara verilebilmektedir.
Ne Kadar Saça İhtiyacım Var?
İhtiyaç olan saç miktarı, hekim tarafından uygulanacak saç analizi ile belirlenir. Dökülme tipi belirlendikten sonra dökülmesi muhtemel alanlara da sıklaştırma işlemi uygulanabilir. Tek seansın yeterli olmadığı durumlarda, en iyi sonuçlara genellikle ikinci seans sonrası kavuşulmaktadır.
Saç Ekimi İçin Yaş Sınırlaması Var Mıdır?
İşlem için yaştan çok dökülmenin şekli belirleyicidir. Çıplak gözle bakıldığında deri görülür hale geldiyse o bölgedeki saç yoğunluğu normal yoğunluğun % 50’ sinin altına düşmüş demektir. Bu durumda kişiye uygulanacak en etkilli tedavi, saç ekimidir.
Saç Ekiminde Yaş Faktörünün Önemi Nedir?
Ekim işleminde yaşın belirleyici olduğu en önemli faktör, saç dökülmesinin bitip bitmemiş olmasıdır. Erkek tipi saç dökülmesi, hayat boyu süren bir olay olmasının yanı sıra 35 yaşından sonra dökülme hızı yavaşlar. Bu yaşların altındaki hastalarda eki yapıldığında dökülmenin devam edebileceği ve hastanın 2. veya 3. seansa ihtiyaç duyabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Saç ekimi yapıldıktan sonra eski saçlarımda bir değişiklik ya da dökülme olur mu?
Ekim yapılan saç tellerinin etrafındaki doğal saçlarınızda geçici dökülme ve seyrelme yaşanabilir. Bu dökülme tamamen geçici bir süreçtir ve bir ay sonra kendiliğinden iyileşir.
Ne Kadar Zamanda Yeni Saçlara Kavuşulur?
İşlem sonrasında ekim alanında kırmızı kabuklanmalar görülür. Günde bir kez başınızı yıkayarak bunu önleyebilirsiniz. 5-6 gün içinde kabuklar tamamen dökülür. Kabuklarla birlikte ekilen saçlar da dökülür. Böylece 7 ila 15 gün içinde hasta ekim öncesi görünümüne döner.
Daha sonra bir ay kadar görünümünde değişiklik olmaz. Yeni saçlar 2 ay sonra çıkmaya başlar. Hastada değişim en çok 3 ve 4. aylarda görülür. Sonraki dönemlerde saçların tamamının çıkması bazen 7-8 ayı bulmaktadır. Kişinin saç ekiminden sonra beslenmesi ve özellikle psikolojik durumu saçların çıkması açısından ciddi önem arz etmektedir.
Yeni Saçların Görüntüsü Kontrol Edilebilir Bir Durum Mudur?
Ekimin sonucu tamamen tekniğe bağlıdır. Ekim esnasında kullanılan greftlerin büyüklüğü ve yönleri sonucu belirler. Greftler, foliküler ünite adı verilen saçın doğal çıkış şekline uygun büyüklükte ve yönlerde yerleştirildiğinde saç ekimi son derece doğal bir sonuç verir.
Saç Ekiminde Uygulanan Yeni Teknikler Nelerdir?
Bu konudaki en yeni teknik FUE (Follicular Unit Extraction) adı verilen, saçların verici bölgeden tek tek mikromotor ile alınarak, açıklık olan bölgeye, iz bırakmayan lateral slit ile kanal açıldıktan sonra yerleştirilmesi işlemidir.
Saç ekimi yaptırmak için bütün saçların dökülmesi beklenmeli midir?
Saç ekimi operasyonu estetik kaygılarla yapılan bir operasyondur. Ön saç çizgisinin geriye çekilmesi ya da taç bölgesinin açılması estetik kaygılara yol açabilmektedir. Bu gibi durumlarda diğer saçların dökülmesi beklenmeden ekim yapılabilir. İlerleyen zamanlarda diğer saçlar da dökülürse ekim işlemi tekrarlanabilir. Yani diğer saçlar da döküldüğünde doğal olmayan bir görünüm oluşmadan önce ikinci bir operasyon yapılabilir.
Saç ekimi sonrasında normal yaşama ne zaman dönebilirim?
Saç ekimi sonrasındaki iki gün içerisinde yıkama gerçekleştirilir ve donör saha üzerinde bulunan bandaj ve sargılar alınır. Operasyondan sonra ekim yapılan bölgede kabuklanma görülecektir. Bu kabukların dökülmesi 1-2 haftayı bulmakla birlikte bu süreç içerisinde bir şapka takarak ekim yapılan bölgeyi kamufle edebilirsiniz.
Saç ekimi operasyonunda canım yanar mı?
Saç ekimi operasyonları lokal anestezi altında yapıldığı için hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Ancak lokal anestezi yapıldığı 1-2 dakikalık sürede kişi enjeksiyon iğnesi dolayısıyla ufak bir acı hissedebilmektedir. Bununla birlikte operasyon sonrası 1-2 gün operasyon yapılan bölgede hafif bir zonklama ya da ağrı olabilmektedir ancak bu durum basit ağrı kesicilerle önlenebilir.
Saç ekimi hangi bölgelerden yapılabilir?
Saç ekiminde donör olarak ilk tercih edilen bölge iki kulak arasında kalan ense bölgesi olmakla birlikte göğüs, sırt, kol ve bacak bölgelerinden de greft alınarak saç ekimi yapılabilmektedir.
Vücuttan alınan kıllarla saç ekimi yaptırmak zararlı mıdır?
Vücuttan alınan köklerle saç ekimi yapılmasının herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Vücudun farklı bölgeleri de normal saç folikülü içermektedir ancak kıl yapısındaki farklılıklar sebebiyle estetik anlamında birtakım farklılıklar yaşanabilir. Özellikle göğüs bölgesi saç ekiminde donör olarak çok sık kullanılır.
Saç ekimi öncesinde saçların kesilmesi şart mıdır?
Saç ekimi operasyonu öncesi operasyonun daha kolay ve rahat geçmesini sağlamak amacıyla saçlar traş edilmektedir. Bununla birlikte bazı özel durumlarda saçlar kesilmeden de saç ekimi operasyonu yapılabilmektedir. Ancak saçların kesilmemesi operasyonun süresini uzatır.
Şeker hastalığı olan kişiler saç ekimi yaptırabilir mi?
Şeker hastalığı olan ve ilaç kullanan kişiler şeker düzeyi normal seviyede olduğu takdirde saç ekimi yaptırabilirler. Ancak operasyon öncesi kendi doktorlarına da danışmalıdırlar.
Saç ekimiyle ekilen saçlar sonradan dökülür mü?
Saç ekimi operasyonlarında genel olarak donör bölge olarak iki kulak arkasında kalan ense bölgesi tercih edilmektedir. Bu bölgedeki saçlar diğer saç köklerine göre çok daha uzun ömürlü ve genetik olarak dökülmeye yatkın değildir. Bu nedenle ense bölgesinden alınarak ekilen saç köklerinin uzun bir süre dökülmesi beklenmez.
Saç ekimi fiyatları ne kadardır, saç ekimi pahalı bir operasyon mudur?
Türkiye’de yapılan saç ekimi operasyonları diğer ülkelerle karşılaştırıldığında uygundur. Saç ekimi fiyatları ekilecek greft sayısından seçilen saç ekim merkezine kadar pek çok değişiklik gösterir.
Techaest - Tech Estetik Saç Ekim Merkezi - SSS

Tech Estetik Saç Ekim Merkezi olarak mümkün olan en yüksek düzeyde beklentileri karşılıyoruz!

Safir FUE Saç Ekimi
PRP Tedavili Saç Ekimi
Tıraşsız Saç Ekimi
DHI Saç Ekimi -Choi Pen
İğnesiz ve Ağrısız Saç Ekimi
Sakal Ekimi
Kaş Ekimi
Saçta SF Tekniği Tedavisi

Tech Estetik Saç Ekim Merkezimizde uzman kadromuz ve çağdaş teknolojik yeterliliğimiz ile uluslararası standartlarda hizmet vermekteyiz.

ÜST